Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Yerba mate útközben

2023-03-29
Yerba mate útközben

Ahogy a lelkes yerba-ivókhoz illik, sok esetben szívesen kortyolgatja a yerbát – iskolában, munkahelyen, séta vagy hosszabb utazás során. Nem csak reggel, a saját konyhádban, ahol kényelmesen elkészítheted a legendás indiai guarani főzetet és otthon is ihatod. Hogyan igyunk kényelmesen yerbát otthonon kívül? Tekintse meg ötleteinket!

Yerba mate bármikor, bárhol!

A Yerba mate a nap bármely szakában boldoggá tesz, de a teljes sörfőző készletet mindenhová magával vinni nagyon körülményes. Képzeld el magad. Bőröndbe csomagolsz egy nyaraláshoz vagy egy kis hátizsákot egy egynapos hegyi kiránduláshoz. Egyszerre kell matero, bombilla, egy konzerv yerba, és esetleg két-három különböző íz, hogy ne unatkozzon... Hol fér el még a többi szükséges poggyász? És hogyan kell főzni a yerbát forró víz nélkül? Oly sok kérdés, oly kevés válasz. Szerencsére erre is van megoldásunk! Ha kirándulni indul - gyalogtúrára, kerékpárra vagy hosszabb útra autóval vagy vonattal, vagy azon gondolkodik, hogyan igyon kényelmesen yerba mate-t az iskolában, a munkahelyen, az edzőteremben vagy a sátorban - mindenképp Tekintse meg átfogó áttekintésünket a termosz palackokról és edényekről yerba mate iváshoz útközben!

Tökéletes hőmérséklet hosszabb ideig. Hogyan működik?

Mielőtt rátérnénk az apró kavicsokra, kezdjük egy kis fizika leckével. Gondolkoztál már azon, hogyan fordulhat elő, hogy a termoszban lévő tea vagy yerba mate akár több órán keresztül is megtartja a hőmérsékletét? Az egész titok a termáledény speciális kialakításában, vagyis az úgynevezett műszaki vákuumban rejlik. Az edény, amelynek feladata a benne lévő anyag hőmérsékletének fenntartása, két falból épül fel, amelyek között szűk teret alakítanak ki, amelyből a levegőt kiszivattyúzzák. Ily módon nagyon alacsony nyomás jön létre, és korlátozott a hővezető képesség az edény tartalma és környezete között - minél alacsonyabb a nyomás a vákuumban, annál jobb a hőmérsékletszigetelés.

Yerba mate távol otthonról? Miért ne!

A Yerba mate nagyszerű útitárs kicsiknek és nagyoknak. Sétálni megy? Készíts otthon yerbát, és vedd a kezedbe a materót! Autóval fogsz utazni? Az autóvezetés és a yerba edény tartása kicsit problémásabbnak bizonyulhat, ezért érdemes beszerezni egy speciális profilú Drive tököt, aminek az átmérője (7 cm) a legtöbb szabványos autós tartóhoz passzol. Érdekel, hogy tovább tartsa a főzet hőmérsékletét? Itt több megoldás is létezik – nézze meg saját szemével.

Termikus bögrék

Üzletünk kínálatában kétféle termikus edényt talál yerba mate számára. Mindkettő a legjobb minőségű rozsdamentes acélból készült, duplafalú technológiával, ami jó hőszigetelést biztosít. Néhány fontos részletben különböznek egymástól. Az első edény, a TermoMate egy palo santo fából készült hagyományos materóra hasonlít. Körülbelül 190 ml infúzió fér el benne, tökéletesen illeszkedik a kézbe és remekül néz ki. Továbbfejlesztett változata a TermoLid, amely ráadásul tömítéssel ellátott fedéllel és bombilla bemélyedéssel is rendelkezik, aminek köszönhetően még kényelmesebb az infúzió szállítása. A második edény is sokkal nagyobb - akár 350 ml infúziót is tud tárolni, és a legtöbb autós tartóba elfér (átmérője 8 cm). Az ilyen típusú hajók hátránya, hogy csak függőleges helyzetben szállíthatók.

Yerba mate termoszok

A termosz a megoldás a hosszabb utakra. Üzletünkben többféle - kisebb és nagyobb, változatos anyagokból készült és különféle helyzetekben hasznos - típust találsz:

  • A legegyszerűbb eszköz egy üveg termosz infúzióval - Mate to Go. A korábban említett hőcellákhoz hasonlóan két falból áll, amelyek között vákuumot hoztak létre. A falak azonban nem acélból, hanem üvegből vannak. A termosz belsejében van egy infúzió, amibe csak bele kell önteni a gyógynövényeket, egy nagy tartályba vizet önteni és már kész is! Bár az üveg nem szigeteli olyan jól a hőmérsékletet, mint a rozsdamentes acél, az üvegtermosz előnye, hogy átlátszó, így láthatja a yerba mate hatékony főzési folyamatát. A teához és a yerba mate-hez való üvegtermoszunk meglehetősen kicsi - körülbelül 300 ml infúzió fér bele. Az üveg termosz kiváló választás iskolába vagy munkába.
  • Aki a funkcionalitás helyett az eredeti dizájnt értékeli, annak a boltunkban kapható csillagmintás termikus bögrével ellátott infuzert ajánljuk, amely hármas funkcióval rendelkezik: infuser, bögre és termosz szűrővel a teához és a yerba mate-hez egyszerre. idő! Csakúgy, mint egy üveg termosz, az edény egy acél infuzorral van felszerelve – egy szűrővel, amelybe yerba tölthető. A különbség a gyártási anyagban (rozsdamentes acél), a térfogatban (kb. 350 ml) és az automatikus dugóval ellátott fedélben rejlik, amely lehetővé teszi a főzet kényelmes csészébe öntését.
  • A kényelmes használat és a stílusos kialakítás ötvözi a modern Cebador termosz márkát, amely megkönnyíti a yerba mate víz hőmérsékletének szabályozását. LED kijelzővel van felszerelve, amely a benne lévő víz vagy infúzió aktuális hőmérsékletét mutatja. Ezenkívül a termosz rozsdamentes acél szűrővel van felszerelve, aminek köszönhetően a yerba mate közvetlenül az edényben elkészíthető, és kávézacc nélkül élvezheti a finom főzetet!
  • A nagy Largoinox termosz egy olyan kellék, amely tökéletes yerba mate elkészítéséhez és fogyasztásához extrém körülmények között - sátorban, hegyekben vagy egy hosszabb nyaralás során. A Largoinoxot masszív felépítés, stílusos dizájn és minden helyzetben használható kényelem jellemzi! Ebben a yerba mate termoszban akár 1 liter víz is elfér, és akár 12 órán keresztül is megőrzi a hőmérsékletet. Praktikus fogantyúval, kényelmes szájrésszel és csészével, valamint szoros dugóval van felszerelve, amely megakadályozza a szivárgást. Ez a kütyü minden társ-utazó számára kötelező!
  • Üzletünkben a hagyományok igazi szerelmeseinek is lesz valami - a nagy, stílusos Pozo de Agua termoszok. Ne lepődjön meg ezeknek a kütyüknek az eredeti megjelenése – a hasonló termoszok népszerűek Paraguayban, ahol egy bennszülött matista látványa domború víztartóval a hóna alatt vagy a vállára vetve teljesen hétköznapi dolog. Ami ezt a kütyüt különbözteti meg az üzletünkben kapható többi eszköztől, az a kiváló kidolgozás. Minden Pozo de Agua termosz paraguayi kézművesek által kézzel varrt, műbőrrel kárpitozott és eredeti mintával díszített. A tartozék nagyon tágas (kb. 2,5 l), és kényelmes pumpával, bombilla és materó tartóval (a készlet egy edényt is tartalmaz), valamint hevederrel van felszerelve a könnyű szállítás érdekében.

Yerbomos - praktikus megoldás

Végül a hab a tortán – egy kiegészítő, amely egyesíti a yerba mate kényelmes elkészítéséhez és ivásához szükséges összes eszköz funkcionalitását: Yerbomos! Amellett, hogy egyszerre ötvözi a matero, a bombilla és a termosz funkcióját, legnagyobb előnye a könnyű kezelhetőség. Csak önts egy nagy edénybe vizet, egy kisebb edénybe öntsd a gyógynövényt, zárd le a kupakot a tubussal és már kész is! Az innovatív kialakítás azt jelenti, hogy az infúziót a bombillán keresztül húzva a gyógynövényes edény automatikusan megtelik friss vízzel, és a yerba mate rendszeresen lefőződik. A yerbomosok gyorsan népszerűvé váltak a mateisták körében. Melyiket válasszam? Több verziója is átesett már boltunkon, és sok tesztelés után nyugodt lelkiismerettel ajánlhatjuk a legújabb kiadást, vagyis a Yerbomos 5.0-t - feszes, kényelmes és remekül néz ki. A Black Yerbomos 5.0 abszolút bestsellerünk! 650 ml infúzió fér bele, elfér az autóban lévő tartóban és hibátlanul működik. Ajánljuk!

Ajánlott

Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

2 710,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt 2 720,00 Ft/1tételNormál ár 3 380,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 420,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
 Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

3 790,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(7 580,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel