Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Yerba mate Rosamonte - argentin erő és ízvilág

2024-03-13
Yerba mate Rosamonte - argentin erő és ízvilág

Egy kis családi vállalkozásból Argentína egyik legismertebb yerba mate márkájává vált - ez a Rosamonte útja. Egy yerba mate legenda, amely ma a világ minden táján elcsábítja a fogyasztókat különleges íz- és illatkifejezésével.

Összefoglaló:

  1. Egy családi vállalkozástól egy világszerte elismert márkáig. A Rosamonte története
  2. Milyen a yerba mate Rosamonte?
  3. Miért a Rosamonte?
  4. Kifejező yerba mate kifejező emberek számára

Egy családi vállalkozástól egy világszerte elismert márkáig. A Rosamonte története

A Rosamonte története 1936-ig nyúlik vissza, amikor Demetrio Hreñuk, ukrán bevándorlók fia családi vállalkozást alapított az argentiniai Apóstolesban, Misiones tartományban. Feleségével, Catalinával együtt a yerba mate termesztésének és szárításának szentelte magát. Az üzlet fokozatosan fejlődött, de az igazi terjeszkedés és a Rosamonte márka tényleges megteremtése 1966-ban következett be. Hreñuk ekkor vásárolta meg első malmát. A családi ültetvény valódi, nagyüzemi vállalkozássá vált. A vállalat más iparágakra - teatermesztésre, halászatra, szarvasmarha-tenyésztésre és erdőgazdálkodásra - is kiterjedt. Leginkább azonban Argentína egyik legjobb yerba mate-termelőjeként ismert, amelyet az egész világon nagyra értékelnek. Az 1970-es években a vállalatot Demetrio és Catalina fiai, Roman és Luis vették át, akik folyamatosan fejlesztették a vállalatot számos szinten. Szakembereket alkalmaztak, hogy alaposan tanulmányozzák a yerba mate termesztésének feltételeit - a légkört, a talaj és a levegő nedvességét, a napsütést és a csapadék mennyiségét. Mindezek a tényezők fontosak az Ilex paraguariensis fejlődése szempontjából, és a vállalat arra törekedett, hogy a lehető legjobb növények kerüljenek minden egyes yerba mate csomagba. Hreñuk fiai is nagy szerepet vállaltak a Rosamonte márka népszerűsítésében, szponzorálva a helyi futballklubokat és autóversenyzőket. Egy helyi futballcsapatot, a Club Deportivo Rosamonte-t a márkáról nevezték el. A focisták mezének színei megegyeztek a Rosamonte jellegzetes csomagolásának színeivel - piros és fekete.

Yerbata mate Rosamonte

Milyen a yerba mate Rosamonte? Tulajdonságok és hatások

A yerba mate Rosamonte erőssége a folyamatos szelekcióban rejlik, amely már a palánták kiválasztásától kezdődik. Az Ilex paraguariensis termékeny, ásványi anyagokban és szerves összetevőkben gazdag talajon nő. A növényeket növényvédő szerek és mesterséges műtrágyák nélkül termesztik. A szüret áprilistól szeptember végéig tart. A termék változatától függően a Rosamonte egy-két évig érlelődik. A termelés további szakaszai a betakarítástól kezdve teljesen gépesítettek. A vállalat egy speciális laboratóriummal is büszkélkedhet, ahol a betakarított levelek és gallyak tulajdonságait vizsgálják. A vállalat rendelkezik az egyik legmodernebb szárítóberendezéssel, amely biztosítja a termés különböző hőkezelési folyamatainak stabilitását és hatékonyságát.

Yerba mate rózsaízzel?

Egy legenda szerint a Rosamonte yerba mate ízében finom rózsás jegyek érezhetők, ami állítólag a szárított termék rózsafával történő érlelésének köszönhető. Egyesek egyáltalán nem érzik ezt az ízt és aromát, míg mások egészen tisztán érzik. Nem világos, hogy a mitikus íz és aroma, amelyet a Rosamonte egyes rajongói éreznek, a márkanév - amely szó szerint olaszul "rózsahegyet" jelent - vagy a logó - amely egy rózsa grafikáját ábrázolja - sugallata. A rózsa ízének és illatának hiányát viszont egyesek az időjárás viszontagságaival magyarázzák. Igaz, ezt maga a gyártó hivatalosan nem állítja, így a Rosamonte rózsajegyének kérdése semmiképpen sem megerősített. Ami viszont biztos, az az argentin yerba mate Rosamonte ízének és aromájának intenzitása és jellegzetessége. Kesernyéssége és jellegzetes "feszessége" van a nyelven, amikor megisszuk.

Rosamonte - egy adag egészség

Mint minden yerba mate, a Rosamonte is nagy adag koffeint tartalmaz, így kiválóan alkalmas serkentő, koncentrációt javító és energiát adó hatású. Ezért nagyszerű alternatívája a kávénak és az energiaitaloknak. Emellett vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok forrása, amelyek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Többek között A-, B-, C- és E-vitamint, valamint a következő ásványi anyagokat tartalmazza: foszfor, nátrium, magnézium, kálium, kalcium és vas. A Rosamonte egy igazi adag tiszta egészség - nem véletlenül ajánlja az Argentin Szívgyógyász Társaság. A gyártó a yerba mate csomagolásán tápértékkel kapcsolatos információkat is feltüntet. Például 50 g Rosamonte Tradicional tartalmaz:

A yerba mate Rosamonte energiaértéke: 88kJ/21kcal;
Fehérje: 0.60g;
Zsír: 0g;
Telített zsír: 0g;
Transzzsír: 0g;
Szénhidrátok: 4.70g;
Cukor: 1.10g;
Nátrium: 6mg;
Rost: 0g.

Miért Rosamonte? Nézzük meg a márka kínálatát

Bár a Rosamonte yerba mate előállításának legtöbb fázisa közös minden változatában, számos tényező, mint például a növények betakarításának időpontja vagy a szárítási és érlelési idő, befolyásolja a termékek közötti különbséget. A termékeket a csomagolásuk különböző színei különböztetik meg egymástól. A Rosamonte valamennyi változata tiszta yerba mate, adalékanyagok nélkül. A márka kínálatában megtalálható: hagyományos yerba mate, egy könnyedebb, kezdőknek ajánlott suave változat, speciálisan válogatott mate, mate vászonzacskóban, mate cocido - kényelmes zacskóban, despalada (csak levelek), terere - egy speciális, hideg elkészítésre szánt termék. A Yerba mate Rosamonte egy olyan klasszikus, amelyhez érdemes nyúlni. Hogyan kell elkészíteni? Mint minden más yerba mate esetében - calabash és bombilla segítségével, 70-80 °C körüli hőmérsékletű vizet öntve.

Kifejező yerba mate kifejező embereknek.

Az argentin márkáról szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. A piacon kapható legjobb yerba mate-ok közé tartozik. Egy külföldi kritikus így értékelte: "ínycsiklandóan finom". Miért? "Ha igazán keserű mate-t szeretne, a Rosamonte az egyik legjobb választás. Fanyar összetevőivel az ízlelésed "durva részeire" is hatni fog (...). A Rosamonte az a yerba mate, amit szeretsz vagy nem szeretsz, nincs semmi közte".

Mi nagyon szeretjük a Rosamonte-t, és biztosak vagyunk benne, hogy Önnek is tetszeni fog. Ha egy igazi argentin klasszikus ízét szeretné megtapasztalni, akkor a yerba mate Rosamonte kiváló választás. Az ára is biztató - a termék minőségének megfelelő. Ennek az argentin yerbának különböző változatai kaphatók a MateMundo.co.uk üzletünkben - erősebb és enyhébb változatban, mindegyiket érdemes kipróbálni! Ráadásul nagyon vonzó áron. Üdvözöljük!


Információk forrása: A termékre vonatkozó információk a következőekből származnak:

  1. Wikipedia: Rosamonte.
  2. rosamonte.com.ar.
  3. Fundación Cardiológica Argentina.
pixel