Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Yerba Mate - tulajdonságok

2023-02-15
Yerba Mate - tulajdonságok

A Yerba mate a természet valóságos csodája. A Dél-Amerikából származó, élénkítő hatású főzetet a guarani indiánok évszázadokkal ezelőtt az egészségre ható tulajdonságok forrásaként tartották számon. A yerba mate rendszeres fogyasztása javíthatja a memóriát és a koncentrációt. Energiát ad és segít a fogyásban. Milyen egyéb tulajdonságokkal rendelkezik a yerba mate? Van a yerba maténak gyógyhatása? Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Yerba mate - mi az?

A yerba mate egy népszerű dél-amerikai főzet, amely a paraguayi magyal növény levelein alapul. Először a Brazília, Paraguay és Argentína mai határvidékén élő guarani indiánok kóstolták. Felfedezték, hogy a növény kiválóan alkalmas a fáradtság leküzdésére, az éhség csillapítására és az érzékek élesítésére. A 17. században, a hódítások idején a jezsuiták érdeklődtek az indiánok élete és az ebben rejlő yerba iránt. A szerzeteseknek köszönhető, hogy létrejöttek az első magyalültetvények, és megkezdődött a nyersanyag exportja. Az infúziók az egész gyarmatokon elismerést szereztek. A kontinens e részén élő latin-amerikaiak mindennapi életének hamarosan szerves részévé váltak. A yerba mate eljutott Európába is. A politikai és gazdasági zűrzavarok miatt a yerba mate kezdetben nem vált olyan híressé Európában, mint Dél-Amerikában. Valójában csak az utóbbi években vált jelentős érdeklődésre számot tartóvá, és népszerűsége a mai napig folyamatosan növekszik. Egyre szélesebb körben terjed a dél-amerikai kultúrkörön kívüli országokban is. Érdekesség, hogy Lengyelország az egyik legnagyobb importőre a szárított terméknek Európában. A yerba kiváló élénkítő tulajdonságokkal és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, ezért sokan a kávé ideális és mindenekelőtt teljesen egészséges alternatívájaként értékelik.

Hogyan kell inni a yerba matét?

Először is, egy rövid eligazítás azoknak, akik még nem ittak yerbát. Hogyan készítsünk yerba infúziót? Nagyon egyszerű! Mindössze egy kis szárított teára van szükséged - kezdetnek javasoljuk, hogy válassz mintákat a yerba mate-ból (50 g), hogy képet kapj a különböző szárított teafajtákról és ízekről. Szükséged lesz továbbá egy bombillára és egy edényre. Ez utóbbi nélkül is boldogulhat, ha a speciális yerba mate matracot egy egyszerű kerámia csészével helyettesíti. A bombilla azonban, amely egy speciális, szűrővel ellátott cső, amely elválasztja az őrleményt a főzetből, elengedhetetlenül szükséges - nélküle nagyon kellemetlen lesz a finomra vágott magyallevélből készült főzet fogyasztása. Mindent, amire egy kezdőnek szüksége van ahhoz, hogy elkezdhesse a yerba mate fogyasztását, megtalálhat webáruházunkban. A kezdők számára különösen érdekesek lehetnek a kezdő készleteink. Ezek a szükséges kiegészítőket tartalmazzák egy mintakészlettel vagy egy fél kilós csomag szárított teával együtt. Ezekből elég sok van. Biztosan mindenki számára van valami! Ha megvan a szárított gyógynövény és a szükséges eszközök, akkor elkészítheti a főzetet. Öntsünk 2-3 teáskanál yerbát egy edénybe (minél több, annál intenzívebb lesz), öntsük fel forró, de lehűtött vízzel (kb. 70-80 Celsius fokos vízzel), és helyezzük bele a bombillát, a szájrészét az ujjunkkal bedugva. Ne keverjük meg! A főzet néhány perc múlva már iható lesz.

A yerba mate tulajdonságai

Ismételjük meg: a yerba mate a természet igazi csodája. A Dél-Amerikából származó élénkítő főzet számos egészségügyi tulajdonságáról ismert. Nyomelemek, ásványi anyagok és vitaminok egész sorát tartalmazza. A benne lévő koffeinnek köszönhetően a yerba mate energiát ad, segíti a fogyást és támogatja az anyagcserét. A benne található oxidánsoknak köszönhetően a yerba mate antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami az immunrendszer támogatását jelenti. A szentjánoskenyérfa főzet rendszeres kortyolgatása javítja a koncentrációt és serkenti az agyműködést. Emellett jobb hangulatot is eredményezhet. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Nehéz más forrást találni, amely ennyi értékes vegyületet tartalmaz a szervezet számára. A yerba mate itt összefoglalóan idézett tulajdonságai valószínűleg ismerősek lehetnek Önnek, ha már hallott a guarani indiánok csodás italáról. A következő szövegben részletesebben tárgyaljuk őket. Jó szórakozást az olvasáshoz!

Összefoglalva a bevezetőt, a yerba mate alábbi tulajdonságait emelhetjük ki:

  • természetes koffeintartalma jellemzi, és kiváló élénkítő hatással bír,
  • számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz,
  • a benne található polifenoloknak köszönhetően antioxidáns hatású, javítja az immunitást és segít lassítani a sejtek öregedését,
  • hozzájárul a szív- és érrendszer jobb működéséhez, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát,
  • javíthatja a koncentrációs képességet,
  • befolyásolja a koleszterinszint csökkentését.

A Yerba mate vitaminok és ásványi anyagok forrása!

A Yerba mate kiválóan alkalmas a szervezet táplálására. Számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek fontosak az egész szervezet napi működéséhez. Ezek közé tartoznak a B-vitaminok (például B1-, B2- és B6-vitamin), az A-vitamin, a C-vitamin és az E-vitamin. Olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a cink, kálium, foszfor, kalcium, szilícium és magnézium. Különösen az utóbbi elem hívja fel magára a figyelmet. Így van! Míg a kávé kiöblíti a magnéziumot a szervezetből, addig a yerba mate biztosítja azt! A cink többek között elengedhetetlen a csontrendszer megfelelő fejlődéséhez, valamint a haj- és körömnövekedésért is felelős. A kálium biztosítja a sav-lúg egyensúlyt a szervezetben. A foszfor befolyásolja a csontok, az izmok és az idegrendszer fejlődését. A kalcium szintén fontos a csontrendszer megfelelő működéséhez - ez a csontok és fogak építőanyaga. A szilícium többek között a kollagén szintézisében vesz részt.

Térjünk vissza a vitaminokhoz. A B-csoportba tartozók elsősorban az idegrendszer működéséért felelősek, ami a mentális egészségünket jelenti. Ennek oka, hogy fontos szerepet játszanak a szénhidrátok asszimilációjában, azaz a glükóznak az agy számára szükséges energiává történő átalakításában. Közvetve tehát az idegfeszültség oldására és a szellemi teljesítmény javítására is hatással vannak. Ezenkívül javítják a koncentrációt és megelőzik a hangulatingadozásokat. A C- és E-vitaminok nem kevésbé fontosak szervezetünk működéséhez. Antioxidáns hatásuk lassítja az öregedést és a sejtpusztulást, és általában javítja az immunitást.

Mi található még a yerba mate-ban?

A Yerba mate nemcsak vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek számos egészségügyi tulajdonsággal rendelkeznek. Gazdag forrása a polifenoloknak is, amelyek olyan szerves kémiai vegyületek, amelyek erős antioxidáns hatással rendelkeznek. Szerepük a szervezetben az, hogy megállítsák vagy késleltessék az anyagok oxidációját. Küzdenek a szabad gyökök ellen, amelyek károsak a szervezetre - gyorsabban öregítik a sejteket, károsíthatják a DNS-t és hatással vannak a rák kialakulására. A yerba matéban található antioxidánsok egyike egy másik, a szervezet számára értékes és leírásra érdemes elem - a klorogénsav. Jellemzője az erős antioxidáns hatás, ami többek között az immunitás javulásában nyilvánul meg. Ezenkívül a tudósok szerint a klorogénsav hasznos lehet a cukorbetegség elleni küzdelemben. Ez azért van, mert szabályozza a cukorszintet a szervezetben. Érdemes megemlíteni, hogy ez a vegyület növeli a szervezet inzulinérzékenységét. Nem meglepő, hogy néha az inzulinrezisztencia elleni küzdelemben is alkalmazzák. Ezenkívül antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása is van. A szaponinok - egy másik természetes antioxidáns - szintén jelen vannak a yerba matéban. Ezek a vegyületek járulnak hozzá a paraguayi magyal főzet jellegzetes keserű ízéhez. Számos tulajdonsággal rendelkeznek - vizelethajtó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásuk van. Emellett a főzet gyengéd habzását is okozzák.

Yerba mate vs. kávé. Melyik stimulál jobban?

A yerba mate népszerűsége évről évre nő. Bár vitaminokban és más, a szervezet számára értékes vegyületekben gazdag, nem ezek hozták meg számára a legnagyobb hírnevet. A legértékesebb a koffein, amely a yerba mate erős élénkítő hatását adja. Ebben a tekintetben a yerba mate felveszi a versenyt a kávéval, és egyre több kávéivó választja egészségesebb alternatívaként. Melyik főzet jobb az egészségre és erősebben stimuláló? Nem könnyű egyértelműen meghatározni a yerba mate koffeintartalmát. Ezt olyan tényezők befolyásolják, mint a főzet készítéséhez használt szárított anyag típusa és mennyisége, valamint a főzési hőmérséklet. Általánosságban elmondható, hogy egy liter yerba mate körülbelül 70-650 milligramm koffeint tartalmazhat. Összehasonlításképpen, egy liter erős eszpresszó kávéban 1700-2250 milligramm koffein van, egy liter főzött kávéban pedig 380-650 milligramm koffein.

A kávé koffeintartalma magasabb, mint a yerbáé. Ez azt jelenti, hogy jobb stimuláns lesz? Nem feltétlenül! Az erba mate a koffein mellett teobromint és teofillint is tartalmaz (alacsony koncentrációban), amelyek az idegrendszerre hatnak. Ezek javítják az agy vérellátását, és a koffeinhez hasonlóan stimulánsok, de hatásuknak nincsenek mellékhatásai. Ezek miatt a yerba mate kiegyensúlyozottabb módon nyújt energiát. Egy csésze kávé után hirtelen energiahullámot érzünk. Sajnos ugyanilyen gyorsan egyfajta "lejtmenet" következik, amely gyakran gyengeséggel és remegő kézzel jár. A yerba matéval ez teljesen másképp van! A yerba matét lassan isszuk, így a koffein lassabban jut a szervezetbe, ami harmonikus, "kiugró" hangulat nélküli stimuláció érzését teszi lehetővé. Ráadásul rengeteg értékes ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz! Nem csoda, hogy a yerba egyre több rajongóra talál.

Yerba mate a memóriáért és a koncentrációért

A yerba mate sokkal több, mint a természetes koffein és polifenolok egészséges forrása. Tegyük tehát egy pillanatra félre a yerba mate stimuláló potenciálját és antioxidáns tulajdonságait, és nézzük meg egyéb figyelemre méltó tulajdonságait. Kutatók szerint a yerba mate fogyasztása javíthatja a koncentrációt. Ez a másik ok, amiért a yerbát a diákok és a fehérgallérosok kedvelik. Mindez a koffeinnek, a vitaminoknak és a nagy adag magnéziumnak köszönhető. Érdemes megemlíteni, hogy a yerba matéból és az agyműködést tovább serkentő összetevőkből speciális keverékek is léteznek. Különösen figyelemre méltóak a "mas IQ" feliratú keverékek. Ezek a szárított yerba mate mellett olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a természetgyógyászatban évszázadok óta ismertek az elme működését támogató tulajdonságaikról. Ezek közé tartozik a ginzeng vagy a ginkgo biloba. A legnépszerűbb ilyen típusú termék webáruházunkban a Verde Mate Green Mas IQ yerba mate.

A yerba mate karcsúsító tulajdonságai

A paraguayi magyal alapú főzet segíthet a fogyásban. A yerba mate segít csökkenteni az étvágyérzetet, a kevesebb étvágy pedig kevesebb nassolást és jobb súlykontrollt jelent. Ezenkívül a yerba segít felgyorsítani az anyagcsere-folyamatokat, így gyorsabban égethetjük el a zsírt. A korábban már említett klorogénsav fontos szerepet játszik ebben a szálban. Antidiabetikus tulajdonságai az inzulinérzékenység növekedéséhez és a glükózfelszívódás csökkenéséhez kapcsolódnak. Ez viszont jobb cukorkezelést és a felesleges zsír felhalmozódásának elmaradását jelenti. A yerbában található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok támogatják a máj működését. A hatékonyabb anyagcserének köszönhetően a felesleges cukor és zsír miatt felhalmozódó káros anyagok távoznak a szervezetből. A jobb anyagcserét befolyásolja az a vizelethajtó hatás is, amelyet a yerba mate a benne található szaponinoknak köszönhet. A szervezet hatékonyabb méregtelenítése jobb fogyási eredményeket eredményez.

Bármilyen típusú yerba mate segíthet a fogyásban. Érdemes azonban érdeklődni a yerba mate gyógynövénykeverékek iránt, amelyeket kifejezetten a fogyás céljából készítettek. Ezek közé tartoznak a "silueta" feliratú termékek. A szó a spanyol nyelvből származik, és szó szerint "sziluettet" jelent. A silueták a yerba matén kívül leggyakrabban olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek a természetgyógyászatban már évszázadok óta ismertek emésztést támogató hatásukról. Ezek közé tartoznak az olyan gyógynövények, mint a dél-amerikai boldo, a menta, a tisztítószer vagy a kapor. Érdemes kiemelni, hogy a gyógynövényes összetevőket tartalmazó yerbyák nemcsak nagyszerű hatással bírnak. Általában nagyon ízletesek is. A fogyókúrás mate nagyon népszerű üzletünkben. Ezek közül a vásárlók leggyakrabban a következő termékeket dicsérik:

  • Verde Mate Silueta
  • Guarani Silueta
  • Verde Mate Regulase
  • Yaguar Silueta

Nincs kétségünk afelől, hogy mindenkinek, aki fogyni szeretne, érdemes a yerba mate iránt érdeklődnie. Ne feledjük azonban, hogy a paraguayi magyalból készült főzetet nem kezelhetjük az elhízás csodaszereként. Fogyasztása után nem fog hirtelen és varázsütésre leadni néhány kilót. A kívánt hatást, a karcsú alakot csak holisztikus megközelítéssel lehet elérni. A karcsú alak eléréséhez ügyelni kell az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra és a testmozgásra, és a yerba mate remek kiegészítője lehet ezeknek a tevékenységeknek.

Yerba mate és sport

A sportolók egyre inkább hajlandóak a yerba mate-ot beépíteni a napi étrendjükbe. Nem csoda. Az edzés előtt egy adag infúzióval kiegyensúlyozott adag tápanyagot és ásványi anyagokat, valamint egy sor vitamint biztosíthatunk. A yerba mate serkentő hatású, de a kávéval ellentétben sok magnéziumot tartalmaz. Ennek eredményeképpen nem okoz hirtelen energiahullámot és gyors erővesztést, valamint ingerlékenység érzését. Ez még nem minden. A yerbának köszönhetően serkenti a szénhidrát-anyagcserét. Ez az energiatartalékok növekedését és jobb teljesítményt eredményez, ami hosszabb fizikai aktivitást tesz lehetővé. Az infúziónak az is a hatása, hogy megakadályozza a tejsav felhalmozódását és lassítja az úgynevezett "savanyúság" megjelenését. Ha ehhez hozzáadjuk a korábban említett antioxidáns tulajdonságait, a következtetések nyilvánvalóak. A Yerba mate kiválóan támogatja a testmozgást! Példák a legjobbak közül kerülnek ki. A világklasszis sportolók rajonganak a yerba mate infúzióért. Olyan hírességeket, mint Leo Messi, Cristiano Ronaldo és Antoine Griezmann már lefotóztak egy életet adó yerbával teli edénnyel. Mint láthatod, a legjobbak legjobbjai tudják, mi a jó!

Yerba mate és mentális jólét

Nehéz tagadni, hogy a depresszió napjainkban a civilizáció egyik legsúlyosabb betegségévé vált. Kiderült, hogy a yerba mate segíthet a mentális állapot javításában. Ez a hatás a yerba matéban található B-vitaminoknak és magnéziumnak köszönhető. Ennek eredményeképpen a yerba mate enyhülést nyújthat a depressziós állapotok, az enyhe szorongás és a hangulatingadozás esetén. Ezért érdemes beiktatni a napi étrendbe. A yerba mate pihentető és nyugtató hatású. Elkészítése bizonyos lépéseket igényel, és az egész egyfajta rituálé. Lassan isszuk, minden egyes kortyot kiélvezve. Ez óhatatlanul arra kényszerít, hogy egy pillanatra megálljunk, és félretegyük azokat a dolgokat, amelyek napi szinten stresszt okoznak. Emellett, ha szereted a yerbát, fogyasztása azonnal javítja a hangulatodat, és egyszerűen jobban érzed magad. Ha reggel yerbát iszol, egész napra pozitív lelkiállapotba kerülsz, és ha egész nap iszod, minden tevékenységed élvezetesebbé válik. Ne feledje azonban, hogy az infúzió, bár egészséges, nem "gyógyír minden bajra". Nem helyettesíti a komoly pszichológiai problémák szakszerű terápiáját.

Yerba mate - a szív és a szív- és érrendszeri betegségek egészségügyi tulajdonságai

Rendszeres fogyasztása esetén a yerba mate pozitív hatást fejt ki a szív- és érrendszer támogatására. Itt különösen a benne található klorogénsav és más antioxidánsok érelmeszesedés-ellenes hatását jelzik. A paraguayi magyal alapú infúzió segít az úgynevezett rossz koleszterin, vagyis az LDL elleni küzdelemben. Ez ugyanis több zsírt tartalmaz, mint fehérjét, ami miatt felhalmozódik az erekben. Ennek következtében szívrohamot okozhat. A yerba mate rendszeres fogyasztása (itt napi 0,5 liter körüli adagot szoktak javasolni), nagyszerű módja az LDL-anyagcsere támogatásának. Mindez a yerbában található szaponin és paraoxonáz enzimnek köszönhető. Itt is emlékeztetünk arra, hogy a magyal, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai ellenére, nem gyógyír. Inkább az étrend kiegészítéseként kell rá tekinteni. Ennek kiegyensúlyozottnak és egészséges, feldolgozatlan élelmiszerekben bővelkedőnek kell lennie. Csak a szív- és érrendszeri egészség átfogó megközelítésével lehet elérni a kívánt eredményeket. Azt se felejtsük el, hogy bár a yerba mate egészséges, fogyasztása ellenjavallt. Ezek közé tartozik a nagyon magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek. Ezért még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a tájékozott és hatékony kezelés alapja a rendszeres orvosi konzultáció!

Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy a yerba mate fogyasztásának pozitív hatásait a tudományos közösség is megerősítette, ami csak megerősíti meggyőződésünket arról, hogy a paraguayi magyal milyen csodanövény. Egyes termékek még orvosi intézmények ajánlásával is büszkélkedhetnek. Ezek egyike a népszerű argentin yerba mate Rosamonte. Az Argentin Kardiovaszkuláris Társaság, amely az ország minden részéből származó szívspecialistákat tömörít, hízelgő véleményt adott ki róla. Nem meglepő, hogy a márkáért felelős cég, a Hreñuk ezt az információt a termék csomagolásán is feltünteti.

Yerba mate és szexuális aktivitás

A sikeres szexuális élet tényezői között említik az értékes ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag étrendet, az egészséges szív- és érrendszeri rendszert, az érzelmi stabilitást és az általános életerőt. Mint azt a korábbi részekből megtudhatta, a yerba mate számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és az itt felsorolt területek közül gyakorlatilag mindegyikre hatással lehet. Ebből arra lehet következtetni, hogy közvetve a yerba mate pozitív hatással van a libidóra. Érdekes, hogy egyes gyártók speciális keverékeket kínálnak, amelyek tovább fokozhatják a yerba mate afrodiziákumként való potenciálját. Ezek leggyakrabban catuavát és muira puamát tartalmaznak. Ezeket a növényeket, amelyek az amazóniai erdőkből származnak, a helyi lakosság évszázadok óta természetes potencianövelő szerként ismeri el. Online yerba mate boltunkban számos olyan terméket talál, amelyek ezeket az adalékanyagokat tartalmazzák. A vásárlók leggyakrabban a brazil Verde Mate Green La Potente és Yaguar Amore, vagy a paraguayi Kurupi Katuava és Guarani Katuava termékeket választják. Szívből ajánljuk őket!

Yerba mate a szépségápolásban

A Yerba mate kiváló hatással van az egész szervezetre - nemcsak belülről, hanem a külső megjelenésre is. Hasznos lehet a szépségápolásban. A Yerba mate olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a szépség számos aspektusára pozitív hatással vannak. Ezek közé tartozik különösen a szilícium és a cink, valamint a B-, C- és E-vitamin. Ezek felelősek a hajnövekedés serkentéséért, a bőr megjelenéséért és állapotáért, valamint a körmök erősítéséért. Ha tehát teljesen természetes módon szeretne gondoskodni a külsejéről, érdemes a yerba matét beiktatni a napi étrendjébe.

A yerba mate kombinálható gyógyszerekkel?

Ebben a szövegben már többször rámutattunk arra, hogy a yerba nem gyógyszer, és számos tulajdonsága ellenére nem helyettesítheti az orvos által vezetett szakorvosi kezelést. És hogy a yerba mate kombinálható-e gyógyszerekkel? A yerba mate infúziója valószínűleg nem befolyásolja a könnyű fejfájás elleni szerek hatását, amelyekhez gyengeségünk pillanataiban nyúlunk. A yerbában található koffein miatt azonban, amely vérnyomás-emelkedést és hiperaktivitást okoz, jobb az óvatosság, ha a yerbát bizonyos gyógyszerekkel kombináljuk. Nincs információnk arról, hogy a yerba mate összeütközésbe kerül-e bizonyos gyógyszerekkel és milyen mértékben, de óvatosságra intünk. Ha rendszeresen szed valamit, és inkább biztos szeretne lenni abban, hogy a yerba mate fogyasztása teljesen biztonságos, mindenképpen konzultáljon orvosával.

A yerba mate rákkeltő?

Vannak olyan pletykák, amelyek szerint a yerba mate rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik. A tudósok több évtizeden keresztül számos tanulmányt végeztek annak kiderítésére, hogy a yerba mate valóban rákkeltő-e, és hogy milyen tényezők járulnak hozzá állítólagosan az ilyen hatásokhoz. Megállapították, hogy a hagyományos füsttel és tűzzel szárított yerba matéban policiklikus aromás szénhidrogének (rövidítve PAH) találhatók, amelyek a szerves anyagok nem teljes elégetéséből származó káros anyagok. A PAH-ok a nyelőcsövön keresztül szívódnak fel a szervezetbe, amelyet a főzet magas hőmérséklete irritál. Ezeket a jelentéseket mára további tanulmányok cáfolták. Kiderült, hogy igen, a füstszárított yerba matéban is vannak káros PAH-ok, de a mennyiségük nem jelentős - nem több, mint a kávéban, a kakaóban vagy a grillezett húsban. A yerba mate fogyasztásakor ugyanolyan a rák kockázata, mint bármely 65 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletű ital, még a tiszta forró víz fogyasztásakor is.

Van a yerba mate-nak negatív tulajdonsága?

Végül pedig oszlassunk el minden kétséget. Gyakran kapunk kérdéseket ügyfeleinktől arra vonatkozóan, hogy vannak-e ellenjavallatai a yerba fogyasztásának. Tagadhatatlan tény, hogy a yerba mate egészséges, de valóban vannak ellenjavallatai a fogyasztásának. Szerencsére ezek az emberek egy szűk csoportjára vonatkoznak. Magas koffeintartalma miatt erősen ellenjavallt, hogy a főzetet gyerekeknek adjuk. A koffein emeli a vérnyomást, hiperaktivitást okoz és ingerlékenységet válthat ki, ezek pedig nem kívánatosak kisgyermekeknél. A koffein okozta vérnyomás-emelkedés azt is jelenti, hogy a yerba mate fogyasztását az artériás betegségben szenvedőknek kerülniük kell. A yerba fogyasztását terhes nőknek és fiatal anyáknak is kerülniük kell. A yerba matéban található koffein serkentő hatású, ezért a főzet fogyasztása este vagy akár késő délután sem ajánlott, hogy ne kockáztassuk az alvászavarokat.

Ajánlott

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

1 365,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt 1 950,00 Ft/1tételNormál ár 1 950,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 460,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

2 710,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt 2 720,00 Ft/1tételNormál ár 3 380,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 420,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
 Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel