Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Pajarito - a paraguayi tökéletesség története

2024-03-06
Pajarito - a paraguayi tökéletesség története

Erőteljes, füstös, erős és kézzelfogható ízvilág, amelyet nem lehet utánozni.... Ez egy rövidített leírás a Pajaritóról, az egyik kedvenc yerba mate fajtámról. Nem újdonság, hanem egy klasszikus, több mint 60 éves történelemmel a háta mögött. Menjünk tehát arra a dél-amerikai helyre, ahol a yerba mate minden szempontból - íz, aroma és stimuláció - erős.

Összefoglaló: A yerba yerba a legjobban ízletes, és a legfinomabb:

  1. Pajarito - paraguayi yerba mate. Jellemzők és tulajdonságok
  2. 60 évvel ezelőtt... A Pajarito márka története
  3. Egy kis ültetvénytől a nagy hírnévig
  4. Ökológiai és társadalmi tevékenységek
  5. Yerba mate Pajarito - széles választék és a legjobb vélemények
  6. Pajarito - a yerba mate márkák ikonja

Paraguayi yerba mate. Jellemzők és tulajdonságok

Sok yerba mate-rajongó, aki már jól ismeri jellegzetes karakterét, úgy véli, hogy a Pajarito az Ilex paraguariensis ízének és aromájának kvintesszenciája. A paraguayi yerba mate márka, amely az ország déli részén található Itapúa tartományból származik, olyan klasszikus, amely mellett nem lehet közömbösen elmenni. Kifejező ízű és illatú, keserű és fanyar, a barbacuá néven ismert hagyományos feldolgozási módszernek köszönhetően érezhető füstös jegyekkel. Csak az Ilex paraguariensis legfinomabb válogatott levelei és gallyai kerülnek a gyártásba, amelyeknek meg kell felelniük a vállalat tulajdonosai által meghatározott magas követelményeknek. A magyal körülbelül öt-hét évig nő az ültetvényen, majd minden évben, a téli szezonban - májustól augusztusig - megszervezik a betakarítást. A szárítás után a leveleket és a gallyakat összezúzzák és gondosan szitálják, hogy a csomagba kerülő szárított termék megfeleljen a minőségi szabványok szigorú követelményeinek a levél-, gally- és portartalom tekintetében. A terméket azonban körülbelül 20-24 hónapos érlelési időnek vetik alá, mielőtt a madárral együtt a jellegzetes csomagolásba kerül. A Yerba mate a kávé és az energiaitalok egészséges alternatívája. Tökéletesen stimuláló hatású, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az egész szervezet működésére. A Pajarito ebben a tekintetben nem tér el a szabványoktól. Antioxidánsok, ásványi anyagok: magnézium, kálium, foszfor, vas, kalcium, mangán, cink és réz, valamint B-vitaminok forrása. A Pajarito yerba mate gyártója a pontos koffeintartalmat is megadja - 100 gramm szárított termék 1 liter vízbe öntve 790 milligramm koffeint tartalmaz.

60 évvel ezelőtt... A Pajarito márka története

1956-ban Lauro Raatz és felesége, Sara, a családjuk Bella Vistában található Ilex paraguariensis ültetvényén alapítottak egy céget, hogy kiváló minőségű, 100%-ban paraguayi terméket kínáljanak. Az első évek nehézek voltak, tele kemény munkával és áldozatokkal. A vállalat egy kis éléskamrában kezdte a nagykereskedelmet. Idővel, ahogy nőtt a kereslet, a yerba matét csomagolópapírba csomagolták - barna papírzacskókba, piros tintával megbélyegezve. Naponta 300 ilyen csomag jutott el a fogyasztókhoz a vállalat közvetlen közelében. Az 1970-es évek elején új csomagolást vezettek be, amely a mai napig ismert és a márka megkülönböztető védjegye, és amely egy magyal ágon ülő madarat ábrázol, piros, fehér és kék színű háttér előtt - Paraguay nemzeti színei -. A Raatz család szilárdan hitt a paraguayi termék sikerében. A vállalat napról napra, hónapról hónapra nőtt. Az egyre jobb minőség és az egyre nagyobb mennyiségű termelés nyereséget hozott, és a megkeresett pénzt bölcsen fektették be. 1985-ben a yerba mate Pajarito elindult a világba. Az első ország, amely elismerte a paraguayi mate teát, Tajvan volt. Ezután a Pajarito Kanadába kezdett exportálni. 1988-ban a vállalat vásárolt egy teafilter csomagológépet, és elsőként fejlesztette ki az innovatív yerba mate cocido - yerba mate teafilterben - terméket.

Egy kis ültetvénytől a nagy hírnévig

Ma a vállalat az egyik legnagyobb a világon a yerba mate-gyártók között. Bár a termelés ma már teljesen gépesített, a vállalat kezdeteinek emlékét még mindig ápolják, és a tulajdonosok az évek során szerzett hagyományokra és tapasztalatokra hivatkoznak. Az eredetileg Lauro Raatz és felesége által alapított vállalat egy kis helyi vállalkozás volt, ma a Lauro Raatz S.A. több mint 100 embert foglalkoztat, és további 80 embert foglalkoztat az éves szüret idejére. Naponta 15 000 csomag kiváló minőségű yerba mate készül, amely minden kontinensen, több mint 47 országban jut el a fogyasztókhoz. A termőterület több mint 300 hektár (beleértve a biotermesztést is). A Pajarito Paraguay igazi büszkesége és a yerba mate klasszikusa.

Yerbata mate Pajarito

Ökológiai és társadalmi tevékenységek

Érdemes megjegyezni, hogy a Lauro Raatz S.A. nem csupán profitorientált vállalat. A vállalat a helyi közösségért is tevékenykedik - anyagilag támogatja az iskolákat, ösztöndíjakat finanszíroz, kulturális és sporttevékenységeket támogat. A vállalat részt vesz a városi parkok és kertek létrehozásában is, és lakhatási támogatást nyújt alkalmazottainak. A Lauro Raatz S.A. nem fél a versenytől, és nem zárkózik el a helyi gazdákkal való együttműködéstől. Palántákkal látja el őket, és fejleszti a yerba mate termesztésével kapcsolatos ismereteiket. A vállalat filozófiája két mondatban foglaltatik: "Természet szerinti nonkonformizmus" és "Ma azt tedd, amit holnap mások gondolnak majd". A vállalat folyamatosan keresi az új lehetőségeket, alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez. A Pajarito márka jövőjét illetően tehát nyugodtak lehetünk - továbbra is pozitívan fogja meglepni az embereket szerte a világon! Érdekesség, hogy a vállalat nyitva áll a nyilvánosság előtt - a hét hat napján túracsoportok látogathatják meg a cég központját. Ott a látogatók filmeket láthatnak a yerba mate történetéről és gyártási folyamatáról, megkóstolhatják a helyi terméket, megtekinthetik a yerba mate csomagoló- és tárolóhelyiségeket, és megnézhetik a termesztés organikus részét. A Raatz családról és vállalatukról múzeumot nyitottak a látogatók előtt.

Yerba mate Pajarito - széles választék és a legjobb vélemények

A Pajarito egy tipikus paraguayi yerba mate. Hogyan kell főzni? Meleg formában - legfeljebb 80 °C-os vízzel leöntve - és jéghideg tereré formájában is tökéletes az íze. A paraguayi yerba mate fajtára jellemző intenzitása miatt a Pajaritót azoknak ajánljuk, akik már ismerik az Ilex paraguariensis ízét. A fogyasztók körében a legnépszerűbb és legjobban értékelt termék a klasszikus - adalékanyagok nélküli - mate: Pajarito Elaborada és Pajarito Selección Especial, amelyek az Ilex paraguariensis legmagasabb minőségű leveleiből készülnek. A márka azok számára is kínál valamit, akik a yerba mate-et adalékanyagokkal szeretik, mint például a Pajarito Menta Limón, menta és citrom hozzáadásával, vagy a Pajarito Compuesta con Hierbas - aromás gyógynövényekből álló kompozícióval gazdagítva. A Pajarito márka kínálatát böngészve érdemes figyelmet fordítani a tasakokba csomagolt yerba matéra is - yerba mate cocido. A csomag 20 tasakot tartalmaz, 3 g szárított mate-val. Ez remek megoldás azoknak a yerba mate rajongóknak, akiknek nincs idejük mate tökkel és bombillával elkészíteni. Egyszerűen öntsön forró vizet a yerba mate tasakra, és máris kész!

Pajarito - a yerba mate márkák ikonja

A Pajarito egy ikon a yerba mate márkák között. Minőség, hagyomány és az igazi paraguayi jelleg kvintesszenciája. Aki szereti a yerba mate intenzitását, jellegzetes ízét, aromáját és erejét, az előbb-utóbb a Pajaritóhoz nyúl. Hol lehet a legjobban megvásárolni? Természetesen a yerba mate online boltjában - MateMundo.co.uk!


Az információ forrása: A Yererabatea Yerabatea boltban:

  1. pajarito.com.py.
  2. Wikipedia: Yerba mate.

Ajánlott

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg Különleges ajánlat

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

1 358,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt: 1 365,00 Ft/1tétel-1% Normál ár: 1 940,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel-30%(5 432,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Taragui Energia 500g Okazja

Taragui Energia 500g

2 700,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt: 2 700,00 Ft/1tétel0% Normál ár: 3 370,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel-20%(5 400,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

3 160,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 320,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
 Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

3 160,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 320,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel