Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Melyik yerba mate lesz a legjobb kezdőknek?

2023-02-07
Melyik yerba mate lesz a legjobb kezdőknek?

Üzletünk blogjának olvasói között jó néhány közmondásos "szakértő" van, de sok a kezdő is, akik a párkapcsolati kalandjuk első szintjén állnak. Amint azt bizonyára Ön is észrevette a boltunk kínálatát böngészve, a yerba mate változatainak száma és sokfélesége fejfájást okozhat. Így nem csoda, hogy a kevésbé tapasztalt ínyencek nehezen tudják kiválasztani a megfelelő keveréket, amivel elkezdhetik. Mai bejegyzésünkben azt nézzük meg, hogyan lehet belépni a yerba misztikus világába, melyik yerbával érdemes kezdeni, és hogyan kell inni, hogy ne csüggedjünk. Meghívunk benneteket, hogy olvassatok tovább!

Bombilla a kézben! A mateista felszerelésének összeállítása

Ahogy egy tisztességes yerba harcoshoz illik, kezdetben néhány tárgyra van szükség a mateista felszerelésének kiegészítéséhez. A két alapvető eszköz a bombilla és a matero, azaz a cső és az edény, amelyre a főzet elkészítéséhez és fogyasztásához lesz szükség. Kezdetben jól jöhet egy hőmérő is, amely megkönnyíti a yerba mate főzésének első feladatait. Nézzük meg közelebbről ezeket a kütyüket.

Bombilla a yerba mate-ért: +10 az okossághoz

A bombilla egy alapvető és alapvető tartozék, amelyet minden yerba mate-rajongónak birtokolnia kell. Fegyver a mateista kezében a bosszantó földek ellen, amelyek megölik a főzet fogyasztásának örömét. Ez egy apró lyukakkal ellátott szűrőben végződő cső, amely elválasztja az őrleményt a főzetből, és biztosítja, hogy csak kellemes, tiszta, szűrt ital kerüljön a szájba. A piacon sokféle bombilla létezik, amelyek különböző anyagokból készülnek és különböző típusú szűrőkkel vannak felszerelve. Melyiket válasszuk, hogy elkezdhessük? A szabály egyszerű - minél finomabb a bombilla szűrője, annál jobban megszűri a kávézaccot.

Matero a yerba matéhoz: +10 az állóképességhez

A matero egy speciális edény, amelyben a yerba mate készül. A bombillákhoz hasonlóan a piacon számos matero típus kapható. Fából készült, természetes calabashból készült, többé-kevésbé lekerekített. Minden matero legfontosabb jellemzője a jellegzetes alakja - alul domború, felül enyhén elvékonyodó. Ez a forma lehetővé teszi, hogy az edényt kényelmesen a kézben lehessen tartani, és a szárított yerba matét belsejébe helyezni. A tetején lévő kúposodásnak köszönhetően a főzet egy kicsit tovább megőrzi a hőmérsékletét. Milyen mattadóval kezdjük? Kerámiaedényeket ajánlunk - ezek tartósak, könnyen és kényelmesen karbantarthatók, és viszonylag olcsók.

Yerba mate hőmérő: +10-től a tudásig

A hőmérő nem elengedhetetlen, de mindenképpen megkönnyíti a főzet elkészítését az elején. A yerba mate főzésének egyik alapszabálya, hogy nem szabad túl forró vizet önteni, mert az leforrázhatja a magyalleveleket, és keserűvé, élvezhetetlenné teheti a főzetet. Erről a szövegben később olvashat bővebben. A hőmérő lehetővé teszi a víz hőmérsékletének pontos ellenőrzését, és hosszú távon segít abban, hogy intuitív módon megértse, mikor ideális a víz a yerba mate főzéséhez.

Melyik yerba mate lesz a legjobb kezdőknek?

A felszerelés már megvan, itt az ideje, hogy konkrétabban dolgozzunk. Melyik yerba matéval kezdjük? Mit vegyünk, hogy ne csüggedjünk? A yerba matéval kicsit olyan, mint a sörrel - az első korty nem feltétlenül ízlik jól. Mindkét ital esetében gyakran csak egy idő után kezdjük értékelni a jellegzetes keserűséget. Ezen a ponton megszakítjuk az analógiát. Elvégre nem akarunk a szeszes italok reklámozásának gyanújába kerülni

Ajánlott

Taragui Energia 500g

Taragui Energia 500g

2 710,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt 2 720,00 Ft/1tételNormál ár 3 380,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 420,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
 Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Frutos Tropicales 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

3 790,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(7 580,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel