Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Kurupi - a yerba mate márkája, és egyben démoni legenda

2023-02-28
Kurupi - a yerba mate márkája, és egyben démoni legenda

Kicsi, csúnya és szőrös. Átfut a dzsungelben, elbújik a bokrok között, és csak ágyékkötőbe van öltözve. Természetellenesen hosszú farkából készült, amelyet többször is a hasa köré tekert! Kurupi nem csak az egyik legérdekesebb és legjobb yerba mate az igazi ínyencek számára. Ez is egy karakter a guarani mitológiából. El kell ismernünk, hogy az indiánoknak volt fantáziájuk. Rendkívüli karaktert alkottak. Ismerd meg Kurupit!

Ki az a Kurupi? Indiai legendák és történetek

Kurupi egy karakter a guarani indiánok legendáiból. A gonosz istenségek párja - Taú és Kerana - hét szörnyű gyermekének egyike. Curupi néven is ismert. A "kuru'pir" az indiai nyelvben szó szerint érdes vagy pattanásos bőrt jelent. Ez utalás a démon megjelenésére. Kicsi, csúnya és szőrös. Piros arcú és nagyon sötét arcbőrű, fekete szeme pupillák nélkül, hegyes fogai és fülei, valamint hosszú, kócos haja. Kövér hasa is van, és ügyetlenül mozog. A dzsungelben él, ahol vadon élő állatokat gondoz. Jellemző vonása a természetellenesen hosszú pénisz, amelyet többször is a csípője köré csavar. Kezdetben a guarani indiánok az erdő védelmezőjének, az állat- és növényvilág védőjének tartották. Egy jellegzetes és meglehetősen sajátos vonása miatt a termékenység védőszentjének is számított. Az alábbiakban a paraguayi yerba mate márka által javasolt démon enyhén "lágyított" figuráját ábrázoló grafika. A legenda egyes változataiban Kurupit más mitológiai szereplőkkel társítják, akiknek a feladata a dzsungel védelme is volt - Pombero szőrös kezekkel és lábakkal, Curupirával pedig tűzvörös hajjal és hátrafelé fordított lábbal, aminek köszönhetően összezavarhatta a vadászokat. , fordított nyomokat hagyva .

Idővel Kurupi legendája fejlődött, és őt kezdték hibáztatni a váratlan és nem kívánt terhességekért. Azt hitték, hogy félelmetes farka képes megragadni, kinyitni vagy áthaladni a félig nyitott ajtókon, ablakokon és egyéb bejáratokon, és ennek köszönhetően Kurupi gyermeket tudott foganni egy alvó nővel anélkül, hogy belépett volna a lakásba. Az erdei lény legendáját aljas célokra használták fel. Fiatal indiai nők, akik egy másik férfitól estek teherbe, félve férjük és környezete haragjától, bűnbaknak használták a legendás alakot. Amikor egy kis közösségben ismeretlen volt a nemi erőszak elkövetője, rejtélyes módon Kurupit is okolták. A lény gyermekeinek olyannak kellett lenniük, mint az apjuknak – kicsiknek, csúnyáknak és szőrösnek kellett lenniük. A férfi leszármazottak örökölték szexuális telhetetlenségét. Egyes esetekben Kurupit még fiatal nők elrablásával is vádolták. A lénynek el kellett volna rabolnia őket a házból, és a dzsungelbe vinni. Ott, a "zsákmány" mellett, kiengedte vad vágyait.

A lakosság általános fejlődésével és jobb iskolázottságával Kurupi története lassan megszűnt magyarázni a nem tervezett vagy meglepő terhességeket és az elkövető nélküli nemi erőszakot. Manapság ez csak egy érdekesség, egy mítosz, egy történet. Kissé vicces és kissé ijesztő módon figyelmezteti a fiatal nőket a túlzott promiszkuitástól. És a rájuk leselkedő veszélyek ellen is. Eddig Dél-Amerikában itt-ott találni mitikus szörnyeteget ábrázoló figurákat. Másképp néz ki, de testi adottságai mindig megmutatkoznak.

Yerba mate és Kurupi?

Mi a közös Kurupiban a yerba mate-ben? Az erdő és a termékenység démona ivott yerbát? Nem tudunk róla semmit. A paraguayi magyalnak jó istenségek ajándéka kellett volna lennie a guarani indiánoknak. Kurupi, mint a gonosz szellemek szörnyű gyermeke, félhet ettől a csodálatos ajándéktól - a barátság szimbólumától. De ki ismeri őt? Lehet, hogy Kurupi jelenleg valahol a dzsungelben bujkál, és egy csodálatos sört iszik? Talán a yerba mate ösztönzi őt ilyen aktív cselekvésre? Miért nevezték el az egyik legjobb paraguayi yerba mate márkáját egy szörnyű, rossz nevű démonról? Talán egy szörnyű indiai történet temperamentumáról, erejéről és kifejezőkészségéről volt szó, amely megfelel az intenzív és ösztönző, tipikusan paraguayi yerbának, amelyet az évszázadok óta ápolt hagyományok szellemében hoznak létre. A gyártó hallgat a honlapján, nagyon rövid tájékoztatást ad az általa létrehozott márkáról. Így csak találgatások maradnak.

Kurupi - a paraguayi hagyomány kvintesszenciája

Egy rosszindulatú, különös lény alakja áll yerba mate Kurupi sikere mögött? Vagy a termék kiváló minősége, csodálatos kompozíciók gyógynövény-adalékanyagokkal és a paraguayi hagyományok iránti elkötelezettség? A második lehetőségre összpontosítunk. A Kurupi márka a paraguayi Santa Margarita cég munkája, amelyet 1985-ben alapított egy házaspár - Oscar Esteban Benitez Rapetti, Don Coco és felesége, Martha. Mindketten gyógyszerészek voltak. Ezen kívül Oscar ipari kémiával, Martha pedig biokémiával foglalkozott. Oscar még korábban, a yerba mate világában hírnevet hozó cég megalakulása előtt az általa vezetett patikában gyógynövénykeverékek és gyógynövény alapú természetes gyógyszerek gyártásával foglalkozott. Kicsit később Don Coco és Martha létrehozták a Té Guarani márkát, azaz a gyógynövény-, expressz teákat, majd felállították saját gyógynövény- és teaültetvényüket. 1990-ben a növénytermesztés kiterjedt a paraguayi magyalra is – ez a növény különösen érdekelte Don Cocót értékes tulajdonságai, valamint magas koffein-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt. Az újonnan megalakult Kurupi márka feltételezése a természeti környezet és a helyi közösség fejlesztésének különleges gondozása volt és továbbra is az. A yerba matét a guarani indiánok által kifejlesztett hagyományos recept szerint állítják elő. A magyal szárítása tűzzel és füsttel történik, aminek köszönhetően erős, intenzív, keserű és füstös hangsúlyokat kap ízében és illatában. A márka kiváló minőségét számos "Top of Mind Paraguay" díj bizonyítja, amelyeket a legismertebb márkák rangsorában kaptak.

Yerba mate Kurupi és vásárlói vélemények

A Kurupi egy yerba, amelyet a magyalforrázatok kedvelői kedvelnek, különösen a paraguayi fajták kedvelői – kifejező, erős, hatalmas energiát és ízt ad. Ezt nem csak a vásárlók üzletünkben hagyott véleménye bizonyítja, hanem a yerbodrinkers számos megjegyzése is a közösségi médiában. Egy időben a Kurupit a világ legjobb yerbájaként emlegették – minden bizonnyal a legelismertebb márkák élére tartozik. Figyelmeztetés azonban nem mindenkinek való. Kifejező karaktere elidegenítheti az erős ízléshez és stimulációhoz nem szokott kezdő mateistákat. A márka kínálatában nem csak tiszta klasszikusok szerepelnek, minden kiegészítés nélkül, mint például a Kurupi Clásica és a Kurupi Tradicional. Ahogy a gyógynövények iránti szenvedélyes gyártóhoz illik, a Kurupi márka kínálatában eredeti, tökéletesen összeállított gyógynövénykeverékek is szerepelnek, mint például a Kurupi Katuava vagy a Kurupi Fitness funkcionális változata. Üzletünkben különösen népszerű a Kurupi Katuava és a Kurupi Menta Boldo, melyeket ajánlunk kipróbálásra!

Lányok, vigyázzatok Kurupi! A yerba mate Kurupit azonban félelem nélkül kipróbálhatod!

Ajánlott

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

Pajarito Elaborada Con Palo Tradicional 0,25kg

1 365,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tételA legalacsonyabb ár 30 nappal az akció előtt 1 950,00 Ft/1tételNormál ár 1 950,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 460,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

Rosamonte Elaborada Con Palo Tradicional 0,5kg

2 860,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 720,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Guarani Energia con Guarana 0,5kg

Guarani Energia con Guarana 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yerba Verde Mate Green Mas IQ 0,5kg

Yerba Verde Mate Green Mas IQ 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel