Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Egy kütyü, amely megváltoztatja az életet - a yerba hőmérő

2023-01-02
Egy kütyü, amely megváltoztatja az életet - a yerba hőmérő

Yerba mate - az Ilex paraguariensisből készült egészséges, élénkítő hatású főzet. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ahhoz, hogy jó hatással legyen a szervezetre, fontos, hogy megfelelően készítsük el, és ebben a tekintetben döntő fontosságú a víz hőmérséklete, amelyet a száraz levelekre öntünk. Hogyan kell mérni? Mikor túl forró a víz? Lehet a yerba matét "leforrázni"?

Összefoglalás:

  1. A yerba mate megfelelő főzési hőmérséklete a finom főzet titka!
  2. A yerba mate hőmérő - egy szerkentyű, amely megváltoztatja az életet
  3. Yerba mate hőmérő - hogyan kell használni?
  4. Miért érdemes beszerezni egy yerba mate hőmérőt?

A yerba mate megfelelő főzési hőmérséklete a finom főzet titka!

A teát szinte bármilyen módon lehet főzni. A szokásos módszer csak annyi, hogy vizet forralunk, egy csészébe teszünk egy teafiltert, és beleöntjük a forró vizet. Várjunk néhány percet, és egy idő után máris fogyasztható a meleg ital. Bár a yerba matét gyakran összekeverik a teával, sok mindenben különbözik. Ahhoz, hogy a yerba mate főzet ízletes legyen, és a főzés során a lehető legtöbb koffeint, vitamint és ásványi anyagot szabadítsa fel, megfelelő hőmérsékletű vízzel kell elkészíteni. A yerba mate főzéséhez a víz optimális hőmérséklete 70-80 °C. Minél hűvösebb a víz, annál tovább tart az Ilex paraguariensis leveleinek és gallyainak főzése, annál gyengébb a főzet, és annál kevésbé adja le tulajdonságait. Ha a víz túl forró, leforrázhatja az Ilex paraguariensis leveleit, ami nagyon keserű és kellemetlen ízű főzetet eredményez, és tudományosan bizonyított, hogy a forró vízzel főzött tealevelek és gallyak feleannyi koffeint szabadítanak fel. Érdekes megjegyezni, hogy az Ilex paraguariensis ugyanolyan jól adja le tulajdonságait 80 °C körüli lehűtött vízben, mint jéghideg vízben. A yerba mate hideg "főzésének" módszerét tererének nevezik, és a paraguayiak különösen kedvelik.

A yerba mate hőmérő - egy kütyü, amely megváltoztatja az életet

A tapasztalt matekosok a yerba mate készítésének és fogyasztásának többéves gyakorlata után gyakorlottá válnak a megfelelő vízhőmérséklet érzékelésében. Azok számára, akik csak most kezdik a kalandot a "guarani indiánok zöld aranyával", ez nehéznek, ha nem lehetetlennek tűnhet. Az ilyen helyzetben életmentő eszköz az analóg yerba mate hőmérő. Ez egy nagyon praktikus eszköz, amely nagyban megkönnyíti a főzet elkészítését, és nem is drága! A hőmérő nagyon érzékeny, így pontosan méri a víz hőmérsékletét, és így biztosítja, hogy a víz ne legyen túl meleg vagy túl hideg. Egy idő után a hőmérő segít kialakítani a szokásokat a hőmérséklet érzékelésében és abban, hogy mennyi ideig kell várni, amíg a víz alkalmas lesz a yerba mate főzéséhez.

Thermometer for yerba mate

Yerba mate hőmérő - hogyan kell használni?

Az analóg hőmérő használata nagyon egyszerű. A legegyszerűbb hőmérő két részből áll - egy mutatóval ellátott számlapból és egy megjelölt hőmérsékleti tartományból (általában 0°C és 100°C között, bár egyes hőmérőknél a tartomány valamivel nagyobb), valamint egy hosszú "tűből". Ezenkívül a hőmérőkhöz általában egy praktikus tok is tartozik, amelynek nemcsak védelmi funkciója van, mivel megakadályozza a készülék mechanikai sérülését, hanem megkönnyíti a hőmérő főzésbe helyezését is - a tok megfelelő szögben történő megdöntésével megakadályozza, hogy a hőmérő beleessen egy edénybe (például termoszba vagy vízforralóba). A tok gyakran egy kényelmes és praktikus kapcsot is tartalmaz, amely szintén megkönnyíti a yerba mate hőmérőnek az edény falára történő felakasztását. Hogyan használja ezt a rendkívül praktikus eszközt? Egyszerű és nagyon intuitív! Egyszerűen helyezze a hőmérő tűjét forró vízbe (bögrében, vízforralóban, termoszban stb.), és várja meg, amíg lehűl, ellenőrizze a hőmérsékletet a számlapon. Alternatív megoldásként a hőmérőt a vízforralóba is beletehetjük, miközben a víz forr, és megállíthatjuk, amikor eléri a kívánt hőmérsékletet - egyesek úgy vélik, hogy a yerba mate főzéséhez ezt a vizet kell használni, inkább felmelegítve, mint felforralva és lehűtve. Az analóg hőmérő nemcsak a yerba vagy tea készítéséhez használt víz hőmérsékletének mérésére ideális, hanem sütemények sütésekor, ételek főzésekor vagy grillezett ételek elkészítésekor is hasznos.

Miért érdemes beszerezni egy yerba mate hőmérőt?

Bár a hőmérő nagyon praktikus eszköz, a yerba mate elkészítéséhez nem elengedhetetlen. A szárított Ilex paraguariensis levelek főzéséhez a megfelelő hőmérséklet elérése ügyesség kérdése. A víz felforralása után elegendő 4-10 percet várni, amíg a víz 80 °C-ra lehűl. Másrészt egy hőmérő biztosítja, hogy a víz ne legyen túl meleg vagy túl hideg. Ez egyszerűen nagy kényelmet jelent a yerba mate készítés folyamatában. Ráadásul nem is drága, így ha kis költséggel megkönnyítheti az életét, érdemes egy kis pénzt befektetni! És hol lehet yerba mate hőmérőt vásárolni? Természetesen a mi üzletünkben. A Cebador analóg hőmérőt ajánljuk - egy tartós, ellenálló és nagyon praktikus készülék, ami jól fog jönni a konyhában!


Információk forrása: A bodzaszörp és a bodzaszörp készítője:

  1. Wikipedia: Yerba mate.
  2. B. Kruszewski, A. Jakóbiak, A. Jasiczek, B. Wieczorek és D. Niemczuk, Influence of brewing parameters on caffeine content in Yerba Mate infusions, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2012.

Ajánlott

CBSe Energia Guarana 0.5kg

CBSe Energia Guarana 0.5kg

2 790,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(5 580,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Limon 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yerba Verde Mate Zöld Energia 0,5kg

Yerba Verde Mate Zöld Energia 0,5kg

3 180,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(6 360,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
Yaguar Guarana Energia 0,5kg

Yaguar Guarana Energia 0,5kg

3 790,00 Ft ÁFÁ-val együtt/1tétel(7 580,00 Ft / kg ÁFÁ-val együtt)
pixel