Ingyenes szállítás!! a címről 16 000,00 Ft
Mentés a bevásárlólistára
Új bevásárlólista létrehozása

Biotermékek

( termékek száma: 56 )

Biotermékek. Energia egyenesen a természetből

Fogyasztói tudatosságunk évről évre nő. Több figyelmet fordítunk arra, hogy mit választunk, a termékek címkéjére, eredetére és összetételére. Olyan termékeket szeretnénk fogyasztani, amelyek egészségesek és a lehető legjobb minőségűek. Egyre nagyobb divatja van a bioélelmiszereknek, az egészséges életmódnak és általában az ökológiának. De ez nem csak egy rövid távú trend - ez szükségszerűség, bolygónk érdekében, amelyet egyre inkább kizsákmányolunk. Mi is az ökofilozófia elveit valljuk, és ezzel összhangban kínáljuk Önöknek, vásárlóinknak az egészséges, minősített biotermékek széles választékát, mesterséges adalékanyagok nélkül.

Mik azok a biotermékek?

Azok a termékek, amelyek nevében szerepel a "bio" vagy "öko", sokkal jobb minőségűek, mint a hagyományos termékek. A magasabb polcra kerülés valamivel magasabb árral jár, de érdemes többet fizetni valamiért, ami nemcsak az embereknek, hanem a környezet egészének is jót tesz. A biotermékek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos módon előállítottak. A bio eredet nem befolyásolja az íz- és illatminőséget, illetve azok teljesítményét, de számos egyéb előnnyel jár, amelyek miatt a bioélelmiszerek felé érdemes nyúlni. Kezdjük azonban először is azzal, hogy elmagyarázzuk, milyen termékek számítanak bioterméknek, és hogyan címkézik őket.

A biotermékek előnyei

A tömegtermeléssel ellentétben a biogazdaságok a profit maximalizálása helyett a termékre összpontosítanak. Ez az általuk előállított termékek magas minőségében nyilvánul meg. Az ökotermékek magas minősége nem az egyetlen előnyük. A biogazdálkodásból származó élelmiszerek egészségesebbek. A növényeket általában termékenyebb, értékes ásványi anyagokban gazdag talajon termesztik, ami magasabb vitamin- és tápanyag-koncentrációt eredményez. A biotermékek, bár ugyanúgy működnek, mint a hagyományosak, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A biofarmokon, ahol yerba matét, teát, kávét, ehető virágokat vagy más termékeket termesztenek, nem használnak káros növényvédő szereket vagy mesterséges vegyszereket. A növények maguktól, szinte emberi beavatkozás nélkül érnek be. Saját vegetációs ciklusuknak megfelelően. Ez nemcsak az ő fejlődésükre, hanem az egész ökoszisztémára hatással van - egy bioültetvény nem veszélyezteti a közelben élő más növényfajokat vagy állatokat. Az érett növényeket kézzel takarítják be - nem használnak nehézgépeket, amelyek a természeti környezetet tönkretéve beavatkoznak. A további termelés hagyományos módszereket alkalmaz a fejlett technológia helyett, amely gyakran káros hulladékot termel. A természeti környezettel való törődés a biotermesztés legfontosabb szempontja, de tágabb értelemben is jelentősége van. A bioélelmiszerek termelői általában kis, helyi gazdaságok, magas munka- és termelési etikával. Nemcsak az őket körülvevő környezet, hanem a helyi közösségek iránt is erős az elkötelezettségük.

Bio logó - a minőség garanciája

Organic certificate logo

Az Európai Unióban a biotermékeket az EU biologójával - az Európai Unió zászlajáról származó csillagokból álló fehér levéllel, zöld alapon - jelölik. A logó azt jelzi, hogy a termék, amelyen szerepel, bio minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy összetevőinek legalább 95%-a biotermesztésből származik. A tanúsításra törekvő vállalatnál a termelés minden egyes fázisát szigorú előírásoknak és ellenőrzéseknek vetik alá. Üzletünkben bio yerba matét kínálunk, amelyek esetenként egyéb tanúsítványokkal is rendelkeznek, amelyek a magas minőségről, az etikus termelésről és a természeti környezet tiszteletben tartásáról tanúskodnak. Gyakran megtalálható a Rainforest Certified Alliance minősítés, a jellegzetes zöld békával a logóban - ezt egy olyan nemzetközi nonprofit szervezet adja ki, amely a környezetvédelemnek szenteli magát, és célja a környezet, a dolgozók és a helyi közösségek jólétének védelme. A bio yerba gyakran a Fair for Life logóval is tanúsított, amely biztosítja a tisztességes kereskedelmi normák betartását - ez a kereskedelem és a termelés szempontjaira vonatkozik.

Válassza a természetet!

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az üzletünkben kapható termékek a lehető legjobb minőségűek legyenek, függetlenül attól, hogy hagyományos módon előállítottak vagy biogazdálkodásból származnak. Különösen ajánljuk azonban a biotermékeket, ha meg akarja őrizni saját és szerettei egészségét. Üzletünkben rengeteg olyan bioterméket talál, amelyeket zöld levél logóval jelölünk: yerba mate, ehető virágok, fűszerek és még sok-sok más. Nemcsak azoknak, akik minőségi termékeket keresnek, hanem mindenekelőtt azoknak, akik tudatosan viszonyulnak ahhoz, amit vásárolnak. Az ökológia nem csak divat, hanem egy bizonyos filozófia és harc bolygónk jólétéért!

 

pixel